Küldetésünk

0
Vereb István alapító-főszerkesztő

Egy 7 éves kislánytól az első iskolai napján megkérdezte az osztályfőnök tanító néni, hogy mi az, amit a legjobban szeret a világon. Ő nemes egyszerűséggel és természetességgel azt válaszolta: az életet.

Lehetnek örömeink és bánataink, sikereink és küzdelmeink, azonban az életünkhöz mindannyian ragaszkodunk.

Az élet természetéhez tartozik, hogy növekedik, fejlődik, változik Így az út, amelyen járunk, nem mindig könnyű, tele van görönggyel, botlással, félelemmel, küzdelemmel. De mindig hajt bennünket valami egy jobb, békésebb, örömtelibb élet felé.

Gyerekkoromban (de még most is) szívesen olvastam életrajzi könyveket. Mindig is érdekelt, hogy ki és hogyan birkózik meg az életével. Mi ad neki erőt, hogy tovább lépjen? Mitől sikerülnek a dolgok és mitől nem? Hogyan válhat az életünk teljessé?

Hiszem azt, hogy minden ember egy csodálatos világ, akinek küldtése van, aki valami nagyszerű dologra teremtetett. Rengeteg kincset, értéket hordozunk magunkban, amelyből csak nagyon kevés látszik.

Szeretnék ezekből a kincsekből valamit a felszínre hozni, hogy mindannyian gazdagodjunk  általa és pozitívan hatással lehessünk egymásra – különösen is akkor, ha egy városban lakunk.

Szeretném, ha segítene neked a Szegedi Élet, hogy rendezd az életed ügyes bajos dolgait és ahhoz példákat, szempontokat, inspirációt kapj. Szeretném, ha megtapasztalnád, hogy nem vagy egyedül. Közösségben lehetsz olyan emberekkel, akiknek szintén fontosak az értékek, akik hasonlóan gondolkodnak. Ez roppant nagy erőt adhat.

Segítünk, hogy megérintődj a többiek történetei, tapasztalatai által.

A Szegedi Élet egyik kulcsszava a felismerés. A cél, hogy felismerd azokat az értékeket, amelyek benned is megvannak. Leporold őket, kihozd a fényre és gyümölcsöző legyen az életedre nézve.

A cél, hogy aktívan kapcsolatba kerülj magaddal, a benned lévő jóval, értékkel és kapcsolatba kerülj embertársaiddal, hogy jobbá tehessük azt a világot, ahol élünk.

Ehhez igényeld az Értesítőt 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here